Ko smo se vrnili z dopusta, že dobr teden nazaj, me je na balkonu pričakal ponoreli paradižnik za katerega je pridno skrbela moja mama.
Privezan kar z ostanki blaga, ker je to edino, kar je našla pri nas uporabnega. 🙂 Njene besede seveda 🙂
Tole pa sem danes nabrala. Čudovito barvito.
Tale rumeni češnjevec je tako sladek, da ga včasih jem kar samega na balkonu, kar se meni nikoli prej ni dogajalo. Pojedli smo tudi že en tartuf in je bil odličen. Zdaj pa čakam še na rumeno volovsko srce in seveda na zeleno zebro. Paradižnika ni za izvoz je pa čudovit občutek, ko ustvariš nekaj iz majcenega semena.
Nekaj dni nazaj sem opazila, da tisti ki se je pognal najbolj čez balkon nekam rjavi. Pa nisem takoj ukrepala. Danes sem ga žrtvovala, ker je okužil že drugegega. Upam da mi uspe ostale rešiti.
Kakšen predlog?
24 avgusta, 2014 na 11:30 popoldan
Moja tašča mi pravi, da je to od rose.. nič ne poročaš, so druge rastlince ok?
25 avgusta, 2014 na 8:58 dop
Še dobr da si na balkonu in so paradižmiki zaščiteni. Vse liste ki so napadeni pa poreži in vrži stran. Ne jih šparat, ker tvoje rastline itak imajo precej listov in paradižnik ne rabi velik listov za življenje.
Če jih hočeš pa mal zaščitit, jih lahko škropiš z mešanico: soda bikarbona (1 čajna žlička), mal olivca in mal eko ceta na 1l vode. Zmešaš in škropiš zjutraj ali pozno zvečer.
p.s. rumeno volovsko je šele slatko. njami.
25 avgusta, 2014 na 9:06 dop
Mojchka, ostale rastline so o.k., v drugih koritih seveda.
Marko, liste sem na veliko porezala že po tvojem obisku, bom pa Zeleno zebro, ki je v enakem koritu kot tale, ki sem ga vrgla ven vseno pošpricala z tole mešanico.
25 avgusta, 2014 na 4:03 popoldan
zelene paradiznike zavij v casopisni papir in postavi na okensko polico, ne bodo tako dobri kot tisti z rastline, bodo pa vseeno dozoreli.