tinasurfazavas

Razprodaje

Dva vidika.
Vsa ta nakupovalna “nuja” me navdaja z zmrdovanjem nad materializmom in ne odnosom do stvari. Ne odnos do stvari, kot ga sama imenujem, me dostikrat zmoti pri današnjih otrocih. Meni osebno ni vseeno, če otrok izgubi kapo, rokavico, igračo, del igrače ali karkoli že. Nikoli ne rečem, nič hudega, bomo kupili drugo! Želim, da se potrudijo, malce pomislijo kje so jo izgubili, založili ali nazadnje videli, se trudim z njimi poiskati in šele zadnja možnost je nadomestitev stvari z novo.
No pa sem že zašla s teme.
Navadno me sezonska znižanja ne ganejo preveč, ker če kaj potrebujem, si kupim takrat ko rabim. Če pa že kupim kaj na razprodajah, je to kaj manjšega, npr. kak lušten vedno uporaben T-shirt, spodnje perilo, kapo, nekaj kar vedno pride prav.
In tokrat? Med celodnevnim delom, prvi dan razprodaj, so me navdajali mešani občutki. Sprva me je zopet zmotilo pretirano potrošništvo, le zakaj bi človek kupoval stvari, ki jih ne potrebuje,le zato ker so poceni? Le kdo potrebuje 5 plaščev, 9 puloverjev, 10 majic, 8 parov hlač… Jaz že ne! Ja res je! Jaz imam rada manj stvari pa tiste nosim do onemoglosti. Kljub temu, zmrdovanju nad razprodajami, sem se spomnila na torbico nedavno videno v Oilily-evi trgovini in si jo seveda zaželela. Še več kot to, hotela sem jo imeti! Podlegla sem razprodajam!:( Aja torbica je zame nujno potrebni modni dodatek. Zaljubim se, jo nosim pozimi in poleti, razpada, jo še nosim, razpade dokončno, kupim drugo. Nimam desetih torbic, za k desetim parom čevljem. Navadno imam eno barvito za povsod!
Torej plan je bil, da ko končam, se s kolesom odpeljem mimo omenjene trgovine, da pokukam čez izložbeno okno, če jo še imajo. Doživela sem res lepo presenečenje. Trgovina je bila že zaprta, prodajalke sem hotela le povprašati po telefonski številki, da jih bom lahko jutri poklicala in povprašala, po torbici. Pa sta mi prav prijazno odprli in prodali najlepšo torbico;). Kako sta mi polepšale, zares, naporen dan!

Moja zimska oprava je bila še skoraj popolna. Čez dva dni pa sem si umislila še tole kapo.

Prav tako sem iskala celo zimo. Celo naplesti sem si jo hotela, pa nisem našla tako idealne volne. No sedaj ko imam popolno opremo za zimo, pa lahko začnem prodajati poletno robo.

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

Komentarji so zaprti.