tinasurfazavas

Crkujejo kot novoletne lučke

3 komentarji

Polna optimizma sem stopila v novo leto. Pa mi je takoj po novem letu crknil pomivalni stroj. O.k. Elektronika. Baje se mi ne splača popravljat. O.k. izberem novega. Naročim in seveda tudi zmontiram. Še kar zabavno.
Prejšnji teden pa začne računalnik neki mlet, pa mlet. Resetiram. Spet probam neki delat, pa melje, pa melje. Kličem osebnega računalniškega mojstra. Seveda predlaga že naročeno. Ne morem verjet! Moj prvi računalnik umira, še preden je upihnil prvo svečko (še dobro ker je garancija 1 leto). Žalostna! Ni zabavno. Najdražji ga odnese na servis.
Da bo mera polna ponoči najmlajša pobruha celo posteljo in še vse kar paše zraven. In proti jutru vsa zmečkana ugotovim da stoj ne ožame perila. O.k. Sem pač preveč naložila, zložim nekaj ven in ponovim postopek. Nič. O.k. crkne pralni stroj. Cel žur. Sploh ni zabavno! Sprva sama pogledam stroj in ugotovim, da črpalka dela. To sem namreč že sama menjala. Centrifuga ne dela. Kličem serviserja. Pride. Zaračuna 20 evrov za diagnozo. Zopet elektronika. O.k. Stroja sta oba stara 6 let in kot zgleda, da zdaj stroji delajo 6 let. Nič. Odločim se za popravilo. S serviserjem se čudiva, saj nova elektronika sploh ne dela, morda je zanič ali pa je še kaj drugega. Serviser obupal, preveliki stroški! Kupujem nov stroj.
Tok o ekologiji. Pa zakaj delajo tako pokvarljivo robo? Pa zakaj ima vsak telefon svoj polnilec? Pa zakaj je ceneje nov stroj kupit, kot menjat dve tablici v stroju?
Sranje! Tudi moj Manimejker je izčrpljiv vir in skupaj se odločiva za nov stroj. Glede na to, da se popravilo vleče cel teden in da nas potem še en teden ne bo, mi je najvažnejši, najhitrejši rok dobave. Baje, da jutri pride. Upam da bom našla pot do vrat, pri vsem tem umazanem perilu.
Naporno je tole!
Da pa ne bo vse tako črno, sem si privoščila še en izdatek. Kupila sem si dereze. Take, ki so primerne tudi za tek.

Danes sem jih v soncu tudi preizkusila. Pognala sem se kar na Rožnik. Moram reči, da se super obnesejo. Si veliko bolj stabilen kot brez. Vendar daljših tekov ne bi priporočala. Proti zdrsom je super, ne izključuje pa zvitja gležnjev. Vsaj zdaj, ko se vse topi in je občutek podoben teku po peščenih plažah. Seveda, z veliko domišljije.

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

3 thoughts on “Crkujejo kot novoletne lučke

  1. jaoooo, merd no…k se začne…gre kt domine, no upam, da stroj pride tko kt so rekl….in da je Flori že boljš :-(, pa uživite na dopustu 🙂 in, da bo kaml pomlad, da se spet kaj vidimo :-)))Lp, Ines

  2. S sodobno tehniko je križ. To opažamo vsi, ampak … Upam, da ste že zdravi.

  3. Hvala obema za skrb. Trenutno smo zdravi in upam da ostanemo do drugega tedna, ko bomo cel teden uživali na belih smučinah. Nazajgrede pa prinesemo pomlad v domovino!!!