tinasurfazavas

Me je že zaneslo

5 komentarjev

Že več kot dobro leto poslušam druge starše, koliko dela imajo otroci v šoli in da je treba neprestano nekaj sodelovati. Da so pretežke naloge, oziroma, da so zadane tako, da morajo starši aktivno sodelovati… Pa sem si mislila, da jaz pa že ne bom. Meni tudi ni nihče in danes sem srečna, da mi niso.
In ker se zarečenega kruha največ poje, se je zgodilo slednje.
V petek je prvošolka prinesla domov zajčka, takega plišastega, ki ga morajo nekako obleči in vrniti v ponedeljek. Prosila me je, če bom naredila oblekico in mi zanjo celo narisala skico. Popoldne me je že spraševala, kdaj bo oblekica. V trenutku, pa ko sem končala oblekico sem se zavedla, da je bila to napaka. Spravila sem oblekico na polico in ji raje pokazala, kje imava ostanke blaga, sukance, trakove in naj si jih izbere. Pomagala sem ji zarisati kroj. Posodila sem ji svoje škarje. Jo naučila delati navadne ročne vbode in zajčica je dobila toplo oblekico.

Da pa moja oblekica ne bo šla v nič, sva oblekli še miško:)

Jp, za las sem se rešila:)

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

5 thoughts on “Me je že zaneslo

  1. Sej ne morem verjet, da je naredila tako lepo oblekico … sama. Super šivilja bo.

  2. Imam vprašanje – koliko imajo prvošolčki naloge – recimo na teden?

  3. Mislim da ne bo hudega. Uglavnem so njihove naloge podobne vrtčevskim, v smislu, da naj prinesejo kaj o čimer bodo potekali pogovori. Ali pa kaj pobarvat, kar so narisali, nalepili, ali pa narisat pravljico, katero bodo pripovedovali za bralno značko. Pravijo, da je drugi razred, tisti pravi(v smislu našega prvega:)), kjer se dejansko učijo pisati, brati in računati. Aja pa nalogo otroci večinoma naredijo v podaljšanem bivanju do 15 ure.

  4. Se pravi, bolj kot je bila včasih mala šola.