tinasurfazavas

Rex 1.

9 komentarjev

Že dolgo se spravljam k prenovi ali renoviranju starih Rex stolov. Mislim, da je v moji mladosti soseda delala v Stolu in smo imeli doma različne modele Stolovih stolov.  Visoke Rexe smo uporabljali za kampiranje. Nobel, ne? Ti so bili temno zeleni. Na zalogi pa sta se znašla še dva oranžna gugalnika.

Enega je imela moja stara mama, drugi pa je najverjetneje ves čas sameval nekje za omaro. Kakorkoli, nekoč ( več kod 10 let nazaj) sem zelene že prebarvala na modro, sedaj pa je čas, da jih ponovno pobarvam in bodo krasili moj velikanski balkon.
 Včeraj sem bila “varuška” na Ježici (od tam sem doma). In ker pri štirih otrocih in velikem travniku, rabiš le stroga navodila in veliko rekvizitov (vse to sem imela), sem našla celo čas in se lotila brušenja stolov.
Takole izgleda prvi pobrušeni stol. Vem, vem,  ni še o.k. Vendar moja mama je slišala, da rabim brusilnik in je pač kupila brusilnik. Ni kupila tistega, s katerim bojda dosežeš tudi male kote. Torej čaka me še ročno brušenje in barvanje.

 Seveda se nagibam k beli. Pač sem v beli fazi. Na kako barvo bi jih pa vi pobarvali?

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

9 thoughts on “Rex 1.

 1. Bela se slisi super 🙂 Moj dedi je tudi imel rex stole.

 2. ko brusiš stol bi najrajši na svetu imel eno tako mašinco,ki doseže še tako majhne kotičke? je tako? Kako te razumem…moj stol me čaka že 10dni da pridem k njemu na obisk in prenovo…. pa se kar ne spravim…. Mizica pe je že v uporabi 🙂

  p.s.: barva: mornarsko modra? bela z lepo na novo zašito blazino, po možnosti z drobnimi rožicami 🙂

 3. @Riba, Kje pa so zdej dedijevi stoli?
  @ Brnistra, Ja sam sem ravno med brušenjem premišljevala, kako sem en teden na roko drgnila stole in jih dvaakrat barvala (pred več kot 10 leti:)). Ma tud zdej se bom lotila bolj počasi. Trenutno mam še šivilske projekte, vmes bom pa razmislila o barvah.

 4. Mislim, da jih je vzel bratranec. Imel je pa dva ali stiri navadne stole, samo lakiran les.

 5. Lahko bi se malo bolj potrudila za ta posta, vejice in jezik sta precej vprašljiva..
  Pa brez zamere.

 6. Pozdravljeni “ANONIMNI”.
  Jezik in vejice so moj veliki problem. Zato tudi pišem, ker bojda vaja dela mojstra.
  Tko da zamere ni.
  Mi je pa seveda ljubše, če vem od koga je kritika prišla.
  Žal nihče ni popoln. “Lahko bi se malo bolj potrudila za ta post(a)?, vejice in jezik sta precej vprašljiva..”
  Pa brez zamere.

 7. Živo rdeča. Definitivno. Moj barva pač 🙂

 8. Včeraj sem se sprehodila mimo trgovine Kubus in v izložbi opazila bel gugalnik. En bo definitivno bel! Tako je bil lep. Seveda sem bila šokirana nad ceno in jo preverila še na Rex strani. Dobr sem, jo bom odnesla :).

 9. Bel :). Tudi jaz sem v beli fazi :).