tinasurfazavas

Skopelos 2. del –

2 komentarja

Naš zaliv je bil čudovit.
Apartmaji so lušni edino malo so pretiravali z opisi, kot ponavadi.
Ampak je pa hrana v lokalni restavraciji zares ugodna in super okusna, tako da sem le izjemoma kuhala v kitchenette ;).

DSC_0347
2013-08-07 17.18.30
DSC_0185

Punce in Manimejker so uživale v šnorklanju, lovlenju ribic nabiranju školjkic in bezanju hobotnic.
DSC_0208

Jaz pa sem špilala lokalno medicinsko sestro. Sosedov sin (GRKI) si je razbil arkado in sem mu ponudila steri stripe. Ker je oče slabo razumel angleško in kaj sploh to je, sem se ponudila, da mulcu sama zalimam arkado in sem tudi jo. Nato pa sem vprašala, če kdo od otrok govori angleško? Ponudili so mi 12 letnika, kateremu sem posredovala navodila o mirovanju in nič kopanja za danes. Še kar smešno.
Zvečer se zopet pojavijo pri nas s prevajalcem in me sprašujejo kako naj “selotejpe” odstranijo? Zraven imajo še drugega očeta, ki sprašuje, če znava nemško. Manimejker se javi, ampak medtem, ko on zlaga stavke slovnično pravilno (pravi da si je prevajal iz angleščine) sem jaz že podala “nemška” navodila :). Kasneje pa me prvi oče le vpraša, od kod smo in če znam Srbsko. 🙂 To sem se nasmejala in se spomnila tistega vica “Zašto ne priča srbski, da ga cjeli svijet razumije?”
Šnorklanje, veter ali maslo v ušesu ali cela kombinacija, je naši mali Lumpi povzročilo vnetje ušesa. Kurili sva palčke, ukinili kopanje, a po treh dneh sva vseeno odšli k zdravniku po antibiotik!

DSC_0561DSC_0441

Uho se ni hujše razbolelo, smo pa počakali, da je oteklina minila in potem zopet razrezali eno kapo in se je kopala s trakom. Šnorklanja pa je bilo konec.
Tako smo čez dan viseli na lokalni plaži, se masirali, brali in učili 😉

DSC_0063
DSC_0688

Popoldne pa smo se potepali po bližnji okolici in iskali razglede si ogledovali samostane. Našli pa smo tale kal z ribicami žabami in kačjimi pastirji, videli kune, kunce, zajčke, konje, divje koze in neprestano božali mucice.

DSC_0585
DSC_0604
DSC_0695
DSC_0027

Na obisk pa je prišel tudi Marko (Ecletus), ki bojda takole na hrbtu gleda telivizijo.

DSC_0071
DSC_0074

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

2 thoughts on “Skopelos 2. del –

  1. Ha, ha.. Doktor za osle, to je trenutno tudi na našem bralnem jedilniku. 🙂

    A niste imeli že lani vnetih ušes? Ubožci.

  2. 🙂 Anita jaz imam take bralčke, da sam gledam! Sta prebrali cel kovček knjig na morju, sem ful ponosna, tko da sploh ne vem o čem govori knjiga na postelji!
    Z ušesi je pa pomoje tako, da ima Lumpa ful masla in se ji pri potaplanju zato naredi čep in pritisne na bobnič. Bom drugo leto prosila če ji ščistijo maslo pred morjem ali pa poskusila s tistim iz lekarne… Drugače nimamo težav z ušesi! PA letos ni bilo vročine pa hudih bolečin…