tinasurfazavas

Muca za dva dni

Tri jutranje sprehajalne poti imam tu. Ena je Kefalos (lokalna Šmarna  gora), plažna New Golden Beach s kopanjem na plaži in tretja, med njivami z obiskom osličke Kleopatre. 

Na zadnj poti, sva ob cesti daleč od katerekoli hiše zaslišali mijavkanje. Tisto močno, ki kliče mamo. Vižla se je vzpela na kamnito ograjo in mala mucica se je podrgnila ob njeno glavo in zapredla. Gin je otrpnila. Jaz z njo. Pograbim muco in iščem mamo. Mame ni 🙈. Tudi drugih malih mucic ni. Omg. Pred več kot 20 leti sem prinesla muco iz morja domov,  ki je nato ostala muca moje mame dobrih 19 let. Muca se ne pusti nesti. Ampak teče za Gin in se neprestano drgnje ob njo🙈. Gin ni nič jasno, le vidno pazi na njo. Sledi nama vse do apartmaja 1,5 km daleč. Po glavni cesti jo primem, le ko pride avto, ker se noče nositi🙈. Mačka s karakterjem.  Ko zakorakamo na dvorišče in nas opazi  Manimejker: “😳 v Ljubljano ne gre z nami!”  Jaz: “Vem!”

Muca je res mala, skopam jo in očistim bolhic, Gin pa vse nadzoruje. Obvestim lokalno skupnost za mačke in priskrbijo mi tablete za razglistenje. Pravijo, da zavetišča pokajo po šivih in jemlejo samo bolne mucice. Punci seveda navijata, da ostane mačka naša. Jaz vem, da ne more z nami za 20 ur v avto in da je predivja, da bi jo zaprla v stanovanje. Imam dobrih 6 dni, da ji najdem namestitev😳. Ne dovolim jo poimenovat. Vižla skrbi zanjo kot mama. Muca jo je hotela sesat 🥲, pa ni blo mleka. Takole sta spali.

Takole je osvojila srce najboljtrdosrčnega. 

Objavila sem oglas na strani otoka na Fb, da ji iščem stalni dom, ker odpotujem in ne more z menoj. In po ne vem kakem čudežu, se mi je oglasila Marta. Rekla je, da bo prevzela skrb za muco, da je tu do oktobra in da ji bo ona poiskala stalne skrbnike. Omg. Kamen se mi je odvalil od srca. Odpeljala sem se na drugo stran otoka in oddala muco. Imeli smo dobra dva dni z njo, ampak dlje ko bi bila z nami, težje bi bilo slovo. Tako pa uživa v novem začasnem domu in nova začasna lastnica pravi, da bo najverjetneje ostala kar njena, ker ima tak super karakter😍. 
Na nas je vsekakor naredila vtis.

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

Komentarji so zaprti.