tinasurfazavas

Zima, zima….

7 komentarjev

Zima me je izčrpala. Kraški mali maraton sem izpustila.

Zopet sem slabokrvna. Najverjetneje se s tem sploh ne bi ukvarjala  toliko, če se mi ne bi to poznalo na vseh področjih. Sprva opazim zasoplost pri tekanju, regeneracija je ekstremno počasna, potem je pa tu še zaspanost, utrujemost, neješčost, slabost, naveličanost, nasplošno  zelo depresivno stanje… Ampak zdaj se že toliko poznam, da se sprehodim do laboratorija in si pregledam železo in feritin.

Mogoče bi se lahko odpravila le malo prej, ne pa da čakam skoraj do popolnega izčrpanja. Ker so rezultati pokazali pomankanje, sem zopet v samooskrbi polnenja zalog, dokler ne pridem do hematologa in ta ugotovi, kje hudiča se izgublja zaužito železo.

Me pa seveda zelo skrbi, ker se Dunajski maraton približuje s svetlobno hitrostjo!

Lep preostanek praznikov, mi smo si jih popestrili s pisano hrano in obiskom plezalne stene. Oboje priporočam!

2013-03-31 13.56.42

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

7 thoughts on “Zima, zima….

 1. Namesto kokošjih si zrihtaj prepeličja jaca – baje jih moraš surova jesti na tešče (precej blajk, ampak prijateljica si je z njimi zelo popravila krvno sliko). Sicer je pa čas za regrat – super pomaga pri slabokrvnosti. Lahko si pa tudi delaš sokce iz mladih zelenih rastlin s čim več klorofila – da bodo bolj okusni, si jih zmiksaj s kakšnim mangom, ananasom ali vsaj jabolkom.

  • Draga Jagodka hvala za priporočila, ampak žal prepeličja jajca pa ne bodo šla skozi :). Tako kot jetrca tud ne :).
   S slabokrvnostjo se ukvarjam že vsaj 5 let če ne več in od vsega mi grejo sokci še najbolj v slast, samo kaj ko izgube zalog nikakor ne pokriješ z njimi. Ampak, ko bo sonce, bo vse lažje :).

 2. Eh, ta slabokrvnost, upam, da se poštima hitro hitro!
  Joooj, dobro, da si me spomnila, za Dunajski (pol)maraton še moram naročiti krilce pri tebi!!!! Sem čakala konec paleomarca, da se zmerim (malček pa sem shujšala, no). Imaš sploh čas, da bi mi ga do takrat naredila?

 3. Ma, ja, saj vem, meni tudi ne bi šla skozi 🙂 Računamo torej na sonce. Drži se!

 4. Si preverila tudi vitamin D? Simptomi so namreč podobni …

  • Nisem si vitaminov merila, sem mislila da bodo zato poskrbeli hematologi, ampak glede na to, da imam datum šele decembra, bom šla sama prverit. Hvala za namig.