Testo :
400g moke (pirine)
200g sladkorja
180ml Olivnega olja
pecilni prašek
2 mala jajca
za nadev :
500g ribeza
3 beljaki in tri velike žlice sladkorja (jaz jih prišparam kar od testa)
Testo naj pol ure počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo (pomagamo si s pekim papirkem spodaj in zgoraj).
Pečemo 20 minut in nato naložimo še ribez pomešan z beljakovim snegom in pečemo še 20 minut na 180-200 stopinj celzija.
V originalu je pita iz klasične moke in namesto olivnega je 200g masla, pa snegu se primešajo še lešniki. Vendar je tale prilagojena na mojo trenutno dieto ;).
Še vedno imam precej težav kaj jesti. Predvsem če nisem doma, saj “ne smem” čebule in nobenega drugega mesa kot govejega (no piščanaca, ki ga ne maram lahko), pa nič pšenične moke, pa skoraj nič mleka in sem pečena.
Ampak imam pa zlato mamo, ki kuha najboljše makaronovo meso na svetu in tokrat ga je pripravila iz pora in govejega mesa, samo zame!
Joj, kako sem se najedla!
You must be logged in to post a comment.