Po spletu dogodkov sva z Manimejkerjem ostala v soboto sama doma. Vreme ni bilo najbolj naklonjeno pustolovščinam in sva se odločila za nakup živil, kavica, tortica, sprehod…
V trgovini me je prešinilo, da bi jedla tortilje. Še nikoli jih nisem pripravila. Sprva sem mislila kupiti narejene, vendar vse vsebujejo miljon stvari, ki so pri meni na črni listi. Torej jih bom naredila sama. Take iz pirine moke, ki jo pri nas uporabljamo namesto navadne bele pšenične. Recept sem našla tule, ga razpolovila in upoštevala komentarje, da je preveč vode.
Torej uporabila sem:
160g pirine moke
25g kokosove masti
1/2 žlice soli
cca 1 dcl vode (bolj po občutku)
Tortilje sem pekla v teflonski ponvi in sicer nekje na jakost 6-7 indukcijske plošče. Ker se pečejo brez maščobe, priporočam da morebitne ostanke na ponvi, vsaki dve tortilji obrišete s papirnato brisačo.
Nadev sem pripravila iz:
pora (pri nas je to stalnica namesto čebule)
1 rdeče in ene zelene paprike
3 velikih korenjev
2 tankih rostbifov, ki jih narežeš na trakce in pokapljaš z oljem (fino je, če meso pripraviš en dan prej) v mojem primeru je bila le urca prej 😉
mamina domača paradižnikova mezga
pa še nekaj ljubih začimb: sol, poper, rdeča paprika, timijan
Zelenjavo im meso sem ločeno popekla, kar v voku. Nato pa ju združila, dodala mezgo in začimbe. Nadevala tortilje in jih za kakih 10 minut še popekla z naribanim sirom v pečici.
Zraven sem tokrat ponudila solato in kislo smetano, ker sem povsem pozabila, da bi lahko pripravila še kako omako. 🙂
Odlične so bile, drugič bodo pa še lepe. 😉
29 septembra, 2013 na 9:17 dop
Mene pa zanima ali si uporabila belo ali polnozrnato moko?
30 septembra, 2013 na 7:44 dop
Moka je bila bio pirina. Lahko bi blia tudi polnozrnata, pa je nisem imela doma!
30 septembra, 2013 na 10:20 dop
izgledajo super!
imam tudi jaz težave s prebavo in razmišljam o spremembi prehrane. Se ti kaj bolje počtiš, od kar ješ tako?
30 septembra, 2013 na 10:40 dop
Alja, veliko bolje. Me pa kdaj še zvije. Ampak ne vsakodnevno, kar se mi zdi velik napredek. Predvsem imam veliko več energije. Moram pa preverit kri, ker ta je pri meni glavna skrb. Misim, da je v prehrani še nekaj stvari, ki mi ne ustreza, ampak zaradi določenih preiskav, sem se odločila, da počakam do konca leta (jem žitarice z manj gutena), pa bom potem poskusila še brez glutena.
Sploh pa ni tako težko, ko se enkrat odločiš. Jaz vidim v dieti veliko več prednosti kot slabosti. Doma izumljamo vse skozi nove stvar, ki jih lahko jemo vsi in na ta način se mi zdi da cela družina je bolj raznoliko.
30 septembra, 2013 na 3:25 popoldan
Jaz sem jih samo enkrat delala sama in zakadila celo kuhinjo. Tako da tortilje osajajo ene od stvari, ki jih pač kupim pripravjene. 🙂
Meni pa v tortiljah ne sme manjkati fižol in paprika. Meso pa različno, včasih mleto, včasih puran ali pa kar tuna. ja pa por. Mi ga tudi uporabljamo namesto čebule. Najraje v krompirjevi solati.
30 septembra, 2013 na 4:49 popoldan
Anita, a veš post sem zapisala tko mal egoistično, da drugič, ko jih bom delala vem, da se pečejo na 6 največ 7 in da jih ne bom zažigala 🙂 . Sem pa edini jedec fižola pri nas doma, tako da je pri nas res zelo redko na jedilniku!