tinasurfazavas

iPAd gospodar

A se spomnite tega posta, ko sem uvedla pike za opravljena gospodinjska dela, ki služijo za minute iPada. V šolskem letu je sistem prešel v tedensko uporabo. Torej punci zbereta tedensko vsaka 40 pik, to je tedenski plan,  drugače vzamem kak privilegij ali ljubo igračo. Za orientacijo: zlaganje posode v stroj je 6 točk, ven in not pa 15, podobno je s perilom in tako dalje. Čez celo leto je sistem kar deloval. Manjša Lumpa, ki ni imela nič domačih nalog in manj aktivnosti je sproti opravljala naloge in porabljala minute, velika pa bolj kampanjsko, čez vikend ali v petek, ker ji drugače ni zneslo. Sistem pri nas 100% deluje. Sama vem, da bi jima ta dela morala priti v kri in ne bi smela biti vedno nagrejena,  ampak hkrtati pa je ta računalniški čas prijetno omejen, tako da dokler deluje, ga ne bomo spreminjali.

2014-07-02 12.33.06

Sem pa uvedla počitniško noviteto. Napisale smo različne listke s točkami, najmanjša je 6, največja pa 33 in po vsakem opravljenem delu igrata loterijo, izžrebata listek in dobita neko število točk (minut), kako veselje.

Punci bosta večino počitnic kar doma in pomoje bom rabila še kar veliko domišlije, kako ju zaposliti, jima popestrit vsakdan in predvsem čimbolj mirno preživeti skupne dneve, brez da bi izgubljala živce.

Kako je pa pri vas?

 

 

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

Komentarji so zaprti.