tinasurfazavas

Post in urca

11 komentarjev

Ja spet je tisti čas po pustu, ko se nekateri lotijo nekega premika v prehrani. Jaz sem velik premik naredila že eno leto nazaj, ko sem nehala uživat belo moko in kvas in še nekaj živil. Takrat sem tudi nehala uživat vsa peciva in kruhe, ki niso pripravljeni doma. Včasih kupim pirinega v trgovini in ker ima kvas, seveda grešim! Ampak to je res bolj izjema kot pravilo. Nihanje sladkorja v krvi je bistveno manj, če se odpoveš beli moki, seveda se včasih “napokam” s kakim doma spečenim pecivom iz kamutove ali pirine moke in se  nihanje vseeno zgodi, vendar je tega bistveno manj. Ker naj bi se izogibala tudi mleku in vaniliji, sem si za male sladke radosti izbrala žlahtno temno čokolado od soseda, na katero sem nora. To imam večinoma na zalogi doma, za tiste male sladke krize. Enkrat, ko mi jo je zmanjkalo in je bila kriza prevelika, sem posegla po stari dobri Gorenjki in sem mislila, da me bo kap. Vsa te leta oboževana čokolada, sploh ni znala zadovoljiti mojih brbonči :(. Kako razočaranje in hkrati razodetje. Kako se naše telo ali bolje rečeno brbončiče navadiji na nek okus.

Bistveno je, da posta v smislu prehrane ne bom izvajala, se bom pa zopet malce bolj disciplinirala pri športnih aktivnostih. Čez zimo sem bore malo tekla in ko sem se zdaj 2x ali 3x odpravila na 10km, sem drugi dan kar malo šepala. Potrebujem več krajših tekov in predvsem okrepitev tele moje spodnje mišice trebuha, ki me rada izda nekje po 3- 4 tednih rednega tekaškega treninga. In seveda krepitev tudi ostalih mišic nog. Prav v ta namen sodelujem pri dogodku Urca returns.

Kolega Ninja št.2 je lani v času posta, ustanovil skupino ali pa dogodek ” Urca na dan prežene probleme stran”. Tako je redno 40 dni aktivno sodeloval tako na FB-strani kot tudi, da je redno gibal (tekel, plezal, plaval, kolesaril…). Ostali pa smo tako imeli pozitivno motivacijo in mu skušali slediti. Upam,  da letos uspe tudi meni!

Za večjo motivacijo se nam pridružite na FB strani Urca returns.

watch-me-running-picture-quote

 

Avtor: tinasurfa

Zaenkrat po netu, nekoč pa zares :)

11 thoughts on “Post in urca

 1. Joj, končno nekdo, ki se mu običajna čokolada iz trgovine zdi prevara za brbončice! Sem mislila, da z mano nekaj ni v redu 🙂 No, temne čokolade sicer tudi ne obožujem, ampak to bolj zato, ker sem nora na sol (pssst) 🙂

  V kratkem bom poskusila delati čokoladni fadž z enega krasnega bloga, mogoče pa recept zanima tudi tebe? http://gggiraffe.blogspot.de/2014/02/mostly-raw-double-layer-fudge.html

 2. Jaz sem tudi nora na sol in posledično na čips. Končno so spet začeli delati takega pravega iz krompirja in brez 1000 dodatkov. To je naša največja domača pregreha, ko zašumim s to vrečko obe Lumpi pritečeta, kot da bi prinesla ne vem kaj. Sem pa hkrati ljubitelj kakava in od tu tudi ta ljubezen do grenke čokolade, pa Lindt mi ne potegne.
  Tole pa vsekakor preizkusim, hvala!

 3. Tina, eno vprasanje tko out of topic. Katero uro uporabljas pri teku. Mi znas svetovati? Moje ptrebe so utrip, km, cas, kalorije in izris grafa – mi je tvoj vsecen. Hvala in ja vsaj pol urce na dan se skusam drzat. B.

  • Super za pol ure!
   Sicer nisem sigurna kateri graf misliš in bom opisala oba ;).
   Uporabljam Nike tekaško uro, taka poceni varianta s čipom. Dela pa na na udarce noge ob tla. Tako da meri v bistvu korake in tu je fino če so koraki konstantni. Nimam pa utripa, ki mi zadnje čase kar manjka. Moj problem je, da je moja prevodnost kože slaba in sem poskusila že kar nekaj merilcev utripa in mi noben ne dela, vsaj ves čas ne! Si ravno nameravam sposoditi garmina od brata da vidim če dela, na meni.
   Druga varianta pa je, da si na pametnemu telefonu priklopim program Endomondo, ki pa izriše pot na zemljevidu in prav tako izmeri razdaljo.
   Tako da težko svetujem, ker sama prave ure še nimam, si jo pa vsekakor želim.

 4. En dan pred rokom sem si kupila ene čevlje samo zato, ker mi je prodajalka rekla, da so preozki in jih ne bom mogla niti obuti. (Komentar na fotko. :))

  Mi smo tudi začeli. Jeeej. Tokrat tudi brez posta pri hrani. No, le CRAP-a se bom izogibala.

  Aja, jaz sem bila tudi nora na slano, pa sem se od tega nekako odvadila. Zdaj si čips privoščim le občasno, pa mi vedno postane slabo že nekje na polovici vrečke. 🙂

  • 🙂 tole s čevlji si te pa predstavljam. LOL!
   Drugače pa ful si pridna z organizacijo treningov, BRAVO!

   Kar se pa CRAP-a tiče je pa tko, da jaz verjamame, da z zgledom naredimo največ. Tko da si ga res bolj redko privošim in poleg čipsa je to npr. pepsi. Kupim si jo pred treningom plezanja ful zaspana in pol ko pridem na plezanje z njo, zgleda kot da bi prinesla najhujši Crap. Tko me vsak ta drug vpraša, če lahko požirek, kr hecn…

 5. Ravno sem sprobala doma narejeno čokoladno zadevo, narejeno (skoraj) po zgoraj polinkanem receptu … joj, ful je dobra, pa nisem ljubiteljica čokolade.

  Če koda zanima – naredila sem maso iz: 2 šalčki oreškov (indijski in mandlji oz. mandljeva moka, v receptu so navedeni samo indijski (cashew), pa jih nisem imela dovolj) in 2 šalčki kokosove moke sem v mikserju sesekljala skupaj z 12 datlji, 1 šalčko kakava, pol šalčke javorjevega sirupa in nekaj medu (raje med kot sirup), pol šalčke vode (ni v receptu, ma moj mikser bi crknil ob pretrdi masi) ter 2 zvrhanima žlicama kokosove masti (aka olje). Dala v plastično posodo s pokrovom, na zadevo nastrgala malce bio pomarančne lupine (ni v receptu) in pustila čez noč v hladilniku. Zdaj grem klicat prvo pomoč, da mi zaprejo dostop do hladilnika 🙂

 6. Super, ampak jaz se ne mislim postiti. Teči pa… mwah… Od čokolade pa je vsaka dobra, da je le pri roki. Alcessa, dobro se to bere in verjetno tudi je.